FREE shipping on all orders over $80

0

Your Cart is Empty

Yellow Steel Collumpio House In Barcelona Emphasizes Landscape

by Joseph Lo February 07, 2022

Yellow Steel Collumpio House In Barcelona Emphasizes Landscape

 

"Pere Llobet and Portell streets take us to one of Park Güell's back entrances between the Coll and the Carmel hill of Barcelona, on one side of the upper channel of the old Farigola stream."

 

 

140 m² Collumpio House is completed in 2021 by Spanish architect firm MACH.

 

 

 

The house's major building parts are emphasized in order to frame and seal off a piece of air in this region of Barcelona. In connection to the garden and the ground, a substantial base is constructed, on which a light metal framework structure open to the landscape and the Sun sits.

 

 

 

The house's sections are organized in a circle around a center component that serves as a bathroom and storage. The many pieces of furniture, some of which are built-in, are the ones that complete the room. The home is intended to evolve alongside its residents, opening and shutting new rooms.

 

 

 

To soften the blow, the home was painted yellow, which, when contrasted with the green of the terrain and the blue of the sky, is unexpectedly cheerful.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photographs by Delriobani and Mark Rabadan.



Also in Architecture

Sustainable "Rivendell" NZE House Is A Light-Filled Comfortable Living Spaces With Full Integration Into Nature
Sustainable "Rivendell" NZE House Is A Light-Filled Comfortable Living Spaces With Full Integration Into Nature

by Joseph Lo March 29, 2022

The roof is obtusely angled to optimize solar energy collection.
Curved Plaster Walls Combines Crisp Angles Feature In Bright "Radius House"
Curved Plaster Walls Combines Crisp Angles Feature In Bright "Radius House"

by Joseph Lo March 20, 2022

The Radius House is the young firm's first residential project, which was finished in the early weeks of 2022.

The Dolphin Sands Studio Of Matt Williams Is A Viewfinder Amid Tasmania's Beach Dunes
The Dolphin Sands Studio Of Matt Williams Is A Viewfinder Amid Tasmania's Beach Dunes

by Joseph Lo March 20, 2022

"This little structure is a gentle gesture of bent timber perched overhead, gently cradling a vast vista of The Hazards. For our lovely clientele, it's a haven of quiet thought, seclusion, and rest."

Join TOV Family