FREE shipping on all orders over $80

0

Your Cart is Empty

Scandinavian Architecture "Gardiner Terrace" Reflects Sun Angle

by Joseph Lo November 19, 2021

Scandinavian Architecture "Gardiner Terrace" Reflects Sun Angle

 

This is a Swedish Scandinavian design house in UK named "Solen Vinklar", meaning sun angle. Brilliant architecture firm David Blaikie Architects being hired to fulfill owner's strong affinity of Scandinavian in order to blend in the design.

 

 

House storey board largely leaned on modern Scandinavian design where a direction that felt natural to them.

 

 

Huge interior volumes necessitated dynamic modelling in order to fulfil planning overshadowing standards. Designed reflex angles help addressing vistas and crucial sun angles.

 

 

The extension's shape was designed to collect sunlight early in the morning, throughout the day, and eventually to reflect the last of the evening sun down into the living room off the huge sloping ceiling plane. 

 

The extension and usage of the attic space more than doubles the house's floor area.

 

 

 

This 68 semi-detached single-story home is representative of suburban housing stock in this and many other districts of Edinburgh. This house has the advantage of a 50m long back yard, which may be used to create a dramatic extension that will give a light-filled place for a young family to grow up in.

 

 

 

 

Creating a new room combination of kitchen, dining room and living room.

 

 

 

The slate roof and timber-clad north wall protect the household from the weather and neighboring houses. The width of glass lets in light and provides views across the wide garden to the forested slopes of Corstorphine Hill.

 

 

 

 

 

Photos by Paul Zanre Photography.



Also in Architecture

Sustainable "Rivendell" NZE House Is A Light-Filled Comfortable Living Spaces With Full Integration Into Nature
Sustainable "Rivendell" NZE House Is A Light-Filled Comfortable Living Spaces With Full Integration Into Nature

by Joseph Lo March 29, 2022

The roof is obtusely angled to optimize solar energy collection.
Curved Plaster Walls Combines Crisp Angles Feature In Bright "Radius House"
Curved Plaster Walls Combines Crisp Angles Feature In Bright "Radius House"

by Joseph Lo March 20, 2022

The Radius House is the young firm's first residential project, which was finished in the early weeks of 2022.

The Dolphin Sands Studio Of Matt Williams Is A Viewfinder Amid Tasmania's Beach Dunes
The Dolphin Sands Studio Of Matt Williams Is A Viewfinder Amid Tasmania's Beach Dunes

by Joseph Lo March 20, 2022

"This little structure is a gentle gesture of bent timber perched overhead, gently cradling a vast vista of The Hazards. For our lovely clientele, it's a haven of quiet thought, seclusion, and rest."

Join TOV Family