FREE shipping on all orders over $80

0

Your Cart is Empty

Glazed Interior Bridges Connect A Forest House Deep In The Chilean Woods

by Joseph Lo January 28, 2022

Glazed Interior Bridges Connect A Forest House Deep In The Chilean Woods

 

This house by Triangular is set in the center of a "Hualles(Patagonian Oak)" and "Ulmos(Elm)" forest, with the Colico Lake in the distance. The home stands on a base that allows wild plants to grow through it in order to achieve minimal environmental intrusion.

 

 

The plan begins with a northeast-oriented rectangle that breaks and separates to protect the existing trees. As a result, two bars are planned facing the forest's solitary clearing, which acts as both a garden and a source of solar radiation.

 

 

 

The distribution of the home is governed by two notions. First, there are "family vacations," and there is a demand for both huge gathering areas and locations that are completely independent of one another. To do this, inner courtyards are created to divide each precinct. The second notion is that of flexibility of usage. Four categories are developed to accommodate for the volatility of users: family, parents, children, and visitors. They were all divided in two volumes that are linked together by glazed internal bridges that traverse the forest.

 

 

 

Each space's position is dictated by the views of the region and its requirements for sunshine based on the hours of use. As a result, the bedrooms were exposed to the morning sun, while the public spaces were exposed to the midday and afternoon sun.

 

 

 

In terms of materiality, the proposal began with the concept of a charred log, with the bark protecting the inside. In this illustration, the metallic coating protects the acetylated wood of the intermediate facades and the pine of the internal walls.

 

 

 

Finally, the home is constructed with a concrete base that absorbs the slope of the ground, enabling the forest to pass through while also separating the floor from the dampness of the soil. A succession of prefabricated wooden panels and frames form the structure and geometry of the home and are located atop this plinth. Despite the complexity involved in the execution of the irregular frames that make up the main volume and the breaks in roofs designed to allow viewing the foliage of the trees from the inside while also allowing the entry of natural light into all areas of the house, this prefabrication helped to reduce the time of construction.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photographs by Nicolás Sánchez.



Also in Architecture

North Garden House In Japan Boast Rooftop View
North Garden House In Japan Boast Rooftop View

by Joseph Lo June 16, 2022

Japanese trained y+M design firm built a house with an accessible tiered rooftop that provides broad views of the surrounding natural area. The house is designed to take advantage of the ever-changing scenery, with an open garden near to the flowing river.
Sustainable "Rivendell" NZE House Is A Light-Filled Comfortable Living Spaces With Full Integration Into Nature
Sustainable "Rivendell" NZE House Is A Light-Filled Comfortable Living Spaces With Full Integration Into Nature

by Joseph Lo March 29, 2022

The roof is obtusely angled to optimize solar energy collection.
Curved Plaster Walls Combines Crisp Angles Feature In Bright "Radius House"
Curved Plaster Walls Combines Crisp Angles Feature In Bright "Radius House"

by Joseph Lo March 20, 2022

The Radius House is the young firm's first residential project, which was finished in the early weeks of 2022.

Join TOV Family